resepi dari seorg kawan..TQ ida..
BAHAN2 : KULIT
4 cwn tepung gandum
2 cwn marjerin ( nak sedap letak majerin planta)
1 biji telur
1 sd besar gula
INTI
3 bj telur
1/2 tin susu cair
1/2 tin air
1/2 cwn gula
sedikit pewarna kuning telur
sedikit esen vanilla dan 1 sudu tepung kastard
CARA MEMBUAT : 1) tepung gandum yang di ayak di gaul ( ramas) bersama marjerin sehingga jadi sebati
kemudian masukkan telur dan gula.uli sehingga menjadi doh. ketepikan..
2) bagi inti, masukkan telur,susu cair,air,gula dan blender.
bila dh sebati masukkan pula tepung kastard n tapis dahulu aduan sebelum diletakkan dlm kulit tat.
3) kemudian lekatkan doh kedalam bekas / loyang tat setebal 1/2 cm n lastly tuangkn inti ke dalamkulit tat n bakar 35-40 mnt ,180'c
SELAMAT MENCUBA YERR
No comments:
Post a Comment