CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

JOM AMALKAN..

JOM AMALKAN..
Barangsiapa membaca ayat ini sebanyak 7 kali setiap kali selesai solat fardhu, dengan izin Allah :1) Segala kelemahan bertukar kepada kekuatan 2.Kehinaan berganti dengan kemuliaan 3.Segala hutangnya dapat dijelaskan 4.Terhindar dari dukacita 5.Melimpah-limpah rezeki datang kepadanya...amin

Monday, 2 January 2012

SOSEJ ROLL...

Ni makanan kegemaran budak2..asal ada sosej confirm budak2 nak makan..tapi org tua pun suka makan ni..hehe..terutama waktu2 petang..walaupun resepi ni simple n senang n dah ramai yang tahu tapi saya nak share gak coz dah 'ter'masak...so nak share gak r.hehehe..jom tengok gambar dulu erk..


inilah rupanya sosej roll...

roti di lenyek2 dulu.hehe

telur yang dah dipecahkan..

inilah rupanya serbuk roti kuning..

sosej dibelah atau tak...

dicelup ke dalam serbuk roti

dah siap..tunggu masa nak goreng jerr..

dah siap digoreng n tunggu masa nak ngappp...

JOM TENGOK RESEPI YANG SIMPLE DIMPLE...hehe

Bahan2nya..
beberapa keping roti putih
1/2 cwn serbuk roti
1 bj telur ( kacau rata)
sosej( ayam/ daging)-di rebus terlebih dahulu
# nak guna sardin pun boleh..

Cara Membuatnya
roti di lenyek sehingga nipis
letakkan sosej dan gulung
sapukan bahagian hujung dengan telur supaya melekat..
kemudian celupkan kedalam telur...
dan kemudian celupkan pula kedalam sserbuk roti..
n bolehlah digoreng...
senang jerr kan..so boleh lah cuba erkk...

SELAMAT MENCUBA...

1 comment:

jari jemariku.... said...

resepi yang sungguh mudah n sodapp..rugi tak cuba tau...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...