inilah rupanya pau ubi....
yang sudah digoreng n masih panas lg ni...
ubi diparut dulu...
sambal ikan (inti) atau serunding ikan tp ni buat sendiri..resepinya lain kali erk..
ubi yang dibentuk bulat2 leper...
dah masuk kuali dah..guna minyak yg banyak erk..
lagi yang dah masak...
inti dalamnya...sambal ikan...
JOM KITA TGK RESEPINYA...
ubi kayu yang diparut...
sambal ikan / serunding ikan...( nak letak serunding daging pun boleh tp y pure nye ikan r.hehehe)
garam , gula secukup rasa...
CARA2NYA..
ubi kayu diparut hingga lumat n campurkan sedikit garam n gula
selepas itu bentukkan ubi y diparut..separa bulat dan diletakkan sambal ikan didalamnya..
dah siap bentuk..boleh digoreng dengan api sederhana dan minyak yang banyak
apabila dah nampak keperang-perangan bolehlah diangkat n dah kira masak lerrr....
# pau ni sedap dimakan sewaktu panas,kalo dah sejuk ubinya jadi sedikit keras...
# kesedapannya juga bergantung pada inti..kalo inti sodap,sodap lah ia..hehehe
SELAMAT MENCUBA ERKKK...
No comments:
Post a Comment